Träning & Friskvård

Styrka för hela dig!

Vi på Rehabmagasinet driver en styrketräningsanläggning i anslutning till kliniken för att du skall kunna fortsätta med dina övningar du fått av oss. Du behöver naturligtvis inte varit patient hos någon av oss för att bli medlem, utan vem som helst får bli medlem.

Vi har alltid personal tillgänglig under våra öppettider om du vill fråga något eller vill ha hjälp med din träning.

Se också:

Hos Oss

Styrka för hela dig! Vi på Rehabmagasinet driver en styrketräningsanläggning i anslutning till kliniken för att du skall kunna fortsätta med dina övningar du fått av oss. Du behöver naturligtvis inte varit patient hos någon av oss för att bli medlem, utan vem som helst får bli medlem.

Vi har alltid personal tillgänglig under våra öppettider om du vill fråga något eller vill ha hjälp med din träning.

Skivstång

Här jobbar du med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt, utmanande och framförallt roligt sätt. Ändra din kropp med den beprövade formeln: THE REP Effect™ som är ett genombrott i styrketräning. Fokus på låg belastningar och höga repetitioner vilket leder till att du kommer att få hög förbränning, styrka och snabba resultat. Var tredje månad byts musik och koreografi ut.

Yoga

Är en blandning av yoga, tai chi och pilates.  Kontrollerad andning, koncentration och noggrant strukturerat flöde med rörelser och poser till härlig musik ger dig flexibilitet, balans och styrka och gör att du känner dig balanserad och harmonisk. Var tredje månad byts musik och koreografi ut.

Core

En kärnfull men skonsam träningsform med hållning i fokus. Målet är att öka din kroppskännedom och därigenom skapa en bättre hållning samt stärka de muskler du behöver i vardagen. Vi anser att din coreträning bör ske övervägande stående. En mycket effektiv form av uthållighetsstyrketräning som passar både nybörjare och vana deltagare.

Cirkelstyrka

Ett pass som innehåller uppvärmning som du som har gått stabil balans kommer känna igen. Stationsträning med fokus på både styrka och kondition. Kroppen utmanas med hjälp av redskap och egen kroppsvikt. Rolig och effektiv träning i grupp. Cirkelträningen består av 6-8 grundövningar som jobbas 25-40 minuter. Varje instruktör lägger upp sitt eget pass som de sedan byter ut var 6:e vecka. Passar både nybörjade och vana deltagare.

Cirkelhiit

Du kommer uppvärmd och klar till Högintensiv intervallträning (Hiit) som är ett kortare pass där du tränar intensivt mot en timer. En mycket viktig del av HIIT är just vilan, det är det som är själva konceptet med intervaller. Oavsett om du kör du HIIT med kroppsviktsövningar eller löpning så är passen planerade så att du kör så kallade arbetsintervaller och varvar dessa med kortare viloperioder. Kombinationen med att anstränga sig till max och vila är det som gör att du bränner extra mycket fett och även fortsätter bränna fett timmar efter träningen är över.

Spinning

Ett spinningpass är vanligen anpassat för intensivträning men kan även utformas mer mot distansträning eller ren styrka i benen. Instruktören sitter oftast och cyklar framför dig och ger instruktioner om belastning eller teknik. Vanligen har du ett pulsband kopplad till cykeln för att kunna mäta din puls och du försöker då cykla på en viss procent av din maxpuls under en viss tid innan du vilar inför nästa attack! Du alternerar att cykla sittande och stående. Se till att ha vattenflaska med eftersom du kommer svettas en hel del! Även en handduk kan vara bra att ha till hands!

Rörlighet

Ett pass där vi stretchar igenom kroppens stora muskelgrupper i ett lugnt tempo. Passet avslutas med en avslappning för att få kroppen i balans.

Personlig Träning

En personlig tränare lägger upp en skräddarsydd träning för dig och är med under dina träningspass för att peppa, utveckla din teknik och ge det där extra som hjälper dig komma igång eller komma vidare. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning. Vi möter dig där du är oavsett om du är ny, van, äldre, yngre, ringrostig eller övertänd. Du får ett upplägg anpassad för just din kropp och ditt sinne.

Vår PT, Madeleine H erbjuder dig träning och kostråd på ett säkert och hållbart sätt. Madeleine är utbildad personlig tränare via Axelsons PT Education.

Kursstarter:

TEAM Strong Woman
TID: måndagar 19:00-20:00
Start måndag 25e mars 2024 – uppehåll vecka 14, 1a april,  och vecka 21, 20e Maj

TEAM Stark och Stabil
TID: måndagar 17:30-18:30
Start måndag 25e mars 2024 – uppehåll vecka 14, 1a april,  och vecka 21, 20e Maj

TEAM CARDIO
TID: lördagar kl. 11:00 till kl. 12:00
Start lördag 13e april 2024

TEAM Balansträning

TID: torsdagar kl:10:00 till kl 11:00
Start torsdag 11e april 2024 – uppehåll Vecka 23, 6e juni

Vi har flera olika paket på personlig träning för att möta just dina behov.

Läs mer om TEAMKontakta oss idag

Verksamhetshjälp

För en hälsosammare arbetsplats.

Vet du hur personalens hälsa och arbetsförmåga utvecklas på din arbetsplats? Räcker kompetensen och engagemanget för ständig förnyelse och utveckling? Känner du till orsakerna till sjukfrånvaromönstret på din arbetsplats? Vi arbetar med att förebygga och rehabilitera ohälsa som på något vis är kopplade till arbetslivet. En frisk personalstyrka både mår och presterar bättre. Vi utför en noga process i tre steg där vi arbetar med nulägesanalys, utredning, behandling och uppföljning.

Prevention:

Prevention handlar om att förebygga att något oönskat händer.

  • Universell prevention riktar sig till hela företaget.
  • Selektiv prevention riktar sig till grupper där risken att utveckla en sjukdom/skada är överhängande.
  • Individ anpassad prevention riktar sig till högriskindivider som har en begynnande sjukdom/skada.

Rehabilitering:

Rehabilitering är ett samlingsnamn för olika insatser som kan behövas för att du som har varit sjuk eller skadad ska återfå så mycket som möjligt av din fysiska och psykiska förmåga.

Rehabilitering är åtgärder av medicinsk, psykologisk, social och arbetslivsinriktad art som hjälper sjuka och skadade att återfå bästa möjliga funktionsförmåga.

Hur går det till?

  1. Nulägesanalys beskriver hur företaget mår nu
  2. Samtalet koordinerar prevention eller rehabilitering
  3. Aktion utför prevention eller rehabilitering
Kontakta oss idag

Friskvårdsmassage

En massage kan hjälpa mot stress, trötthet, spänningsverk och vid ont i ryggen. Du blir mer mjuk, rörlig i musklerna och du kommer att få ett lugn hos dig som hjälper dig att slappna av. Massage mjukar upp muskler hud och bindväv.

Massage är en förmån som arbetsgivare har möjlighet att erbjuda sin anställda. Vi har ett nära samarbete med de flesta friskvårdsportalerna som din arbetsgivare kan tänkas vara ansluten till.

Boka Behandling

LPG Behandling

LPG är en mekanisk djup bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen i kroppen. LPG sätter även igång lymfcirkulationen vilket medför att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska lättare kan föras ut ur kroppen. Detta medför att svullnader i kroppen minskar och kroppen får ny energi.

Boka Behandling