Kurser & Föreläsningar

Söker du inspiration?

Vi erbjuder bland annat kurser och rehabskolor, anordnar föreläsningar och utbildar om viktminskning. Med hög kompetens och lång erfarenhet är vårt mål att alltid hitta behandlingslösningar som är individanpassade. Vi håller till i Gävleborgs län och till oss är du välkommen både som företag och privatperson.

Kurser

Stabil balans

Stabil Balans är en kurs i grupp om 10 träffar där du tränar bålstabilitet/core, balans, rörlighet och kroppskontroll i ett tempo du hinner med och under överinseende av oss. Det är allt från rörlighetsträning till långsamma styrkemoment och koordination. Syftet med passet är att det ska ge dig bättre hållning, balans och en bättre kroppskontroll!

Pris: 4320:- medlem / icke medlem 5961:- (tillgång till gym)

Medicinsk yoga

Medicinsk Yoga är en kurs i grupp om tio träffar och är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som har nått ut brett i samhället genom att knyta samman mångtusenåriga holistiska redskap med modern skolmedicin. Medicinsk Yoga är, samtidigt som den syftar till att stötta den egna läkningen också en del av ett större filosofiskt system ämnat att skapa en djupare balans i människan.

Pris: 4320:- medlem / icke medlem 5961:-  (tillgång till gym)

Arbetsteknik och koordination

Stabilitet, rörlighet och balans ger kroppskontroll. Deltagarna ska få kunskap i lyft- och förflyttningsteknik som behövs för att kunna arbeta på ett skonsamt sätt för kroppen. Deltagarna ska också praktiskt träna in en skonsam arbetsteknik för den aktuella arbetsuppgiften. Kursupplägget är 10 träffar á 1 timme. Startdatum sker efter överenskommelse.

Massage för husbehov, en helgkurs för välbefinnande  

Under kursen arbetar vi i par och du får både ge och ta emot massage under den praktiskt inriktade delen. I den teoretiska delen får du lära dig en grundläggande anatomi, när du kan massera och när du inte kan. Efter kursen kan du utföra en helkroppsmassage på dina nära och kära.

För dig som funderar på att yrkesutbilda dig till massör men först vill känna dig för, är detta en utmärkt prova-på-kurs i grunderna för klassisk massage.

Klimakteriet

8 tillfällen á 50 minuter

Vår kurs om träning i klimakteriet är skräddarsydd för kvinnor i alla faser av denna livsperiod. Lär dig hur träning kan lindra besvär, vilken träning som är bäst, och varför du känner olika smärtor. Vi kommer att svara på dina frågor, erbjuda träningstips och ge dig verktygen för att må bättre och vara aktiv i alla skeden av livet. Kontakta oss för anmälan och mer information.

Get Started

6 tillfällen á 50 minuter

Välkommen till kursen som kommer guida dig att känna dig trygg på vår anläggning och med vårt utbud! Lär dig att bygga upp dina pass, värma upp rätt och nå dina träningsmål. Kontakta oss för anmälan och mer information.

Rörlighet

2 tillfällen á 75 minuter

Känner du dig stel och begränsad i din vardag? Oroa dig inte. Vi kommer att ta itu med vanliga rörlighetsbegränsningar som många av oss känner igen. Du kommer få med dig kunskap och praktiska tips för att förbättra och bevara kroppens rörlighetsförmåga.

Kursen innehåller både teori och praktik. Kontakta oss för anmälan och mer information.

Föreläsningar

Skräddarsydd föreläsning

Kontakta oss om du vill ha en skräddarsydd föreläsning. Då vi har kompetens inom många områden rörande kropp, hälsa, rehabilitering, stress , träning mm hjälper vi dig gärna att sätta ihop en föreläsning som passar ditt ändamål.

För mer info: info@rehabmagasinet.se 

Klimakteriet

Att kliva in i klimakteriet är en naturlig process för alla kvinnor. Det väldigt få vet är att innan du kommer in i klimakteriet är du i förklimakteriet och där får de flesta kvinnor många symtom som de har svårt att tyda. Denna föreläsning riktar sig till alla kvinnor som är intresserade av att veta vad som händer i deras kroppar från 40 år och framåt. Att få en förståelse för sin egen kropp och att även förstå att det är en övergångsålder som bör hanteras på bästa sätt.

För mer info: info@rehabmagasinet.se 

Att må bra

En föreläsning som handlar om dig och ditt mående. Alla människor mår bra av olika saker men att inse att vissa delar måste tas om hand först för att du ska må bra och få balans i livet. Vikten av att ta hand om dig först för att du ska vara hållbar och må bra.

För mer info: info@rehabmagasinet.se 

Rehabskolor

Ryggskola

För dig med långvariga ryggbesvär. Syfte är att du ska få möjlighet att ställa frågor om dina besvär och att i möjligaste mån få svar på dina frågor. Du får även tips på egenvård samt kunskap om hur du förebygger funktionshinder. Därefter erbjuds du funktionell träning i grupp under sex veckor, alternativt genomgång av träningsprogram att utföra hemma. Efter tre månader gör vi en uppföljning för att se hur programmet fungerar för dig. 

För mer info: info@rehabmagasinet.se

Artrosskola

För dig med artros och besvär från knä- och/eller höftled. Syfte är att du ska få möjlighet att ställa frågor om dina besvär och att i möjligaste mån få svar på dina frågor. Du får även tips på egenvård samt kunskap om hur du förebygger funktionshinder. Därefter erbjuds du funktionell träning i grupp under sex veckor, alternativt genomgång av träningsprogram att utföra hemma. Efter tre månader gör vi en uppföljning för att se hur programmet fungerar för dig.

För mer info:info@rehabmagasinet.se

Axelskola

För dig med långvariga axelbesvär. Syfte är att du ska få möjlighet att ställa frågor om dina besvär och att i möjligaste mån få svar på dina frågor. Du får även tips på egenvård samt kunskap om hur du förebygger funktionshinder. Därefter erbjuds du funktionell träning i grupp under sex veckor, alternativt genomgång av träningsprogram att utföra hemma. Efter tre månader gör vi en uppföljning för att se hur programmet fungerar för dig.

För mer info:info@rehabmagasinet.se

Höft / knärehab 

Höft- och knärehabilitering innehåller ofta både styrketräning och cirkulationsträning. Det handlar mycket om att bygga upp muskulaturen som avlastar leden. Det viktiga med träningen är att belastningen är väl avvägd. Med regelbunden träning kan många både få tillbaka och förbättra den styrka och rörlighet de hade innan operationen. Träningen sker i grupp och kan kompletteras med övningar på egen hand. Rehabiliteringen riktar sig till dig som rekonstruerat korsband, meniskskada eller innan -och efter höft/knäleds byte.

För mer info: info@rehabmagasinet.se

Viktminskning / Livsstilsförändring

Det är ett helhetskoncept för livsstilsförändring. Fokus på att förändra beteendet i grunden och skapa nya vanor för ett lättare friskare liv. Med hjälp av vårt koncept kommer du att nå målet – balans. En kurs på 12 träffar á 1 timme.

För mer info: info@rehabmagasinet.se