Kurser

Stabil Träning är något alla har nytta av både i vardagen, fritiden och i arbetet. Det handlar om en kroppskontroll där kroppen fungerar som en enhet per automatik.

Stabil balans

Stabil Balans är en kurs i grupp om 10 träffar där du tränar bålstabilitet/core, balans, rörlighet och kroppskontroll i ett tempo du hinner med och under överinseende av oss. Det är allt från rörlighetsträning till långsamma styrkemoment och koordination. Syftet med passet är att det ska ge dig bättre hållning, balans och en bättre kroppskontroll!

Pris: 4200:- medlem / icke medlem 5840:- (tillgång till gym)

Stabil cykel

Cykla snabbt i skogen och på väg! Det låter som en önskedröm men det är inte så svårt att faktiskt få den att slå in. Det enda som du behöver göra är att lära dig lite mer om dig själv, din kropp och träningslära. I en 12 veckors kurs kommer vi att utmana dig, men framför allt förklara för dig hur du kan utföra din träning lite annorlunda och därmed bli en bättre cyklist - utan att ägna mer tid till träning.

Pris: 4200:- medlem / icke medlem 5840:- (tillgång till gym)

Stabil jogg

Tillhör du de som tycker att det ser härligt ut att jogga men tror att det inte går? Då kan vi med största sannolikhet berätta att det går! De flesta av oss har ju joggat någon gång. Kanske var det länge sedan, därför gäller det att vänja kroppens leder, ligament, muskler, samt vår motor, hjärta och lunga över tid. Kursupplägget är 12-veckor med gemensamma träffar och egen träning. Vi ger dig förståelse för kroppens utveckling i joggningen och ger dig verktygen för att ge den rätt belastning utan att få ont.

Pris: 4200:- medlem / icke medlem 5840:-  (tillgång till gym)

Stabil balans II

Stabil Balans II är en kurs i grupp om 10 träffar där du tränar på att utföra olika rörelser blandat i olika rörelseplan. Det är funktionella och dynamiska rörelser som stimulerar din koordination och styrka på ett positivt sätt. Det ställs högre krav på rörlighet och koordination så Du måste ha gått Balans I eller motsvarande för att gå kursen.

Pris: 4200:- medlem / 5840:- icke medlem (tillgång till gym)

Massage för husbehov, en helgkurs för välbefinnande 

Under kursen arbetar vi i par och du får både ge och ta emot massage under den praktiskt inriktade delen. I den teoretiska delen får du lära dig en grundläggande anatomi, när du kan massera och när du inte kan. Efter kursen kan du utföra en helkroppsmassage på dina nära och kära.

För dig som funderar på att yrkesutbilda dig till massör men först vill känna dig för, är detta en utmärkt prova-på-kurs i grunderna för klassisk massage.

Pris: 3000:-  |   Läs mer

Ryggskola
Stabilitet, rörlighet och balans ger ryggen frihet

Rehabmagasinets ryggskola är för dig med långvariga ryggbesvär. Du får träffa fysioterapeut och kiropraktor som informerar om hur du kan underhålla och förbättra funktionen i din rygg. Vid de praktiska tillfällena får du hjälp att med utprovning av ett individuellt träningsprogram.

Pris: 3 600:- för icke medlem (1 800:- för medlem) ej moms. Högkostnadskort gäller ej  |   Läs mer

Fler kurser

Medicinsk yoga

Medicinsk Yoga är en kurs i grupp om tio träffar och är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som har nått ut brett i samhället genom att knyta samman mångtusenåriga holistiska redskap med modern skolmedicin. Medicinsk Yoga är, samtidigt som den syftar till att stötta den egna läkningen också en del av ett större filosofiskt system ämnat att skapa en djupare balans i människan.

Pris: 4200:- medlem / icke medlem 5840:-  (tillgång till gym)

Arbetsteknik och koordination

Stabilitet, rörlighet och balans ger kroppskontroll. Deltagarna ska få kunskap i lyft- och förflyttningsteknik som behövs för att kunna arbeta på ett skonsamt sätt för kroppen. Deltagarna ska också praktiskt träna in en skonsam arbetsteknik för den aktuella arbetsuppgiften. Kursupplägget är 10 träffar á 1 timme. Startdatum sker efter överenskommelse.

Pris: 4 638:-  |  Läs mer

Belastningsreagera rätt

Att belastningsreagera rätt är en livsviktig stressreaktion. Genom att reagera på rätt sätt kan du öka din livskvalitet, hälsa, energi och prestationsförmåga. En kurs på 10 träffar á 1 timme där du genom praktiska och teoretiska övningar får lära dig att belastningsreagera, att växla mellan AV och PÅ.

Pris: 4 638:-  |   Läs mer

Viktminskning

Det är ett helhetskoncept för livsstilsförändring. Fokus på att förändra beteendet i grunden och skapa nya vanor för ett lättare friskare liv. Med hjälp av vårt koncept kommer du att nå målet - balans. En kurs på 12 träffar á 1 timme.